De voordelen van Vitamine A/ Retinol

Wat is er nou zo bijzonder aan Vitamine A/Retinol?

Retinol is een vorm van vitamine A. Het staat bekend om zijn krachtige celvernieuwende capaciteiten. Naarmate de huid ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing en de collageenproductie. Retinol versnelt juist de celvernieuwing en is daardoor een goed ingrediënt voor het behandelen van de zichtbare tekenen van huidveroudering. Daarnaast verbetert retinol de huidstructuur en verheldert het je huid, verfijnt de fijne lijntjes en maakt pigmentatie minder zichtbaar.

Behalve bij het tegengaan van huidveroudering is retinol ook effectief in te zetten tegen onzuiverheden. Denk daarbij aan grove poriën en hardnekkige ontstekingen. Retinol komt in de gehele poriewand terecht, vanaf de opening aan het huidoppervlak tot aan de verbinding met de talgklier. Onzuiverheden beginnen vaak met een verstopping diep in de porie. Retinol verwijderd de dode huidcellen en ‘ontstopt’ als het ware zo de poriën.

En dat is nog niet alles wat dit ingrediënt kan doen op het gebied van huidverbetering en het voorkomen van huidveroudering. Retinol is namelijk ook een antioxidant. Dit betekent dat de huid beschermd wordt tegen schadelijke vrije radicalen van buitenaf. Daarbij kun je denken aan make-up, roken, alcohol en medicijngebruik, verontreinigde lucht en UV Licht. Ook stress heeft een grote invloed op de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaam.