Verwijderen van PMU

Swiss Color X Remove

 

Wat als een eerdere permanente make-up of microblading behandeling tot een onaangenaam resultaat heeft geleid?

Ben je niet tevreden over het oude PMU of microblading resultaat? Is de vorm niet geschikt of is de kleur verkeerd gekozen? Deze oude ongewenste permanente make-up kunnen wij in veel gevallen ophelderen of verwijderen. Met de X remove producten van Swiss Color kunnen gepigmenteerde wenkbrauwen, die niet meer te corrigeren zijn, zonder laser verwijderd of opgehelderd worden door middel van melkzuur.

Tijdens de behandeling wordt een klein deel van de opperhuid (epidermis) verwijderd door kleine gaatjes in de huid van de wenkbrauwen te maken, vervolgens wordt de juiste oplossing aangebracht op het voorbereide deel van de huid. Door voorzichtig het melkzuur in de huid te wrijven wordt er een zuur reactie gestimuleerd, het pigment komt hierdoor naar boven de huid uit. Het voordeel van de X remove behandeling is dat het pigment direct uit de huid verwijderd wordt en het lichaam het pigment niet meer hoeft op te ruimen zoals bij een laserbehandeling. De samenstelling van de vloeistof zorgt ervoor dat de zogenaamde macrofagen, die voorheen de pigmenten omhulden, de pigmenten oplossen en loslaten vanwege het grote verschil in pH-waarde. Zo kunnen zeer donkere wenkbrauwen gecorrigeerd worden zodat er weer nieuwe permanente make-up overheen gezet kan worden. Na de genezingsfase is de nieuwe en herstelde huid zichtbaar.

 

Omdat er veel verschil kan zijn in verkeerd geplaatste permanente make-up (zoals kleur en diepte van het pigment) is het belangrijk wanneer je overweegt om je permanente make-up te laten verwijderen of corrigeren dat je altijd eerst even naar de salon komt om naar de pmu te laten kijken. We kunnen dan tijdens een intake gesprek direct het probleem zien en aan de hand daarvan een eventueel behandelplan bespreken. De prijs per behandeling ligt tussen €75,- en €125,- Er zijn gemiddeld 1–3 behandelingen noodzakelijk, afhankelijk van de diepte en hoeveelheid van het pigment.